Сандански посреща своя празник с богата програма,гост ще бъде Председателя на Народното събрание

Сандански посреща своя празник с богата програма,гост ще бъде Председателя на Народното събрание

 

На светли четвъртък след Великден град Сандански чества своя празник, който тази година ще бъде на 12 април 2018 г.

Празничните тържества започват още в сутрешните часове на Манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, където ще бъде отслужена тържествена литургия от Негово Високопреосвещенство Митрополит Серафим и водосвет с иконата на Света Богородица. По традиция ще се състоят и народни борби.

С празнично шествие до пл. „България“ детските състави на град Сандански ще изнесат концерт „Празник на детските таланти“, който ще започне в 17:30 ч.

Точно в 19:00 ч. ще можем да се насладим на втория празничен концерт на Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“.

Кулминацията на празненствата започва в 19:30 ч., с ритуал по Тържествена заря-проверка, извършен от Военно формирование 56 040 – град Благоевград, с командир подп. Кирил Спаневиков и с участието на Представителен Духов оркестър на Сухопътните войски.

С 90 минутен концерт Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл ще завладеят сцената на пл.“България“, където се очакват много танци, музика и хора.

Водещ на тържествения концерт ще бъде актьорът Мариан Маринов, който е създал първия аудиозапис на „История Славянобългарска“.

Очакват се много гости, сред които г-жа Цвета Караянчева – Председател на Народно събрание и под чийто патронаж се провеждат честванията на града, народни представители, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, кметове на съседни общини и партньори на община Сандански.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество