Обирджиите на Роженския манастир осъдени условно

Обирджиите на Роженския манастир осъдени условно

Четиримата мъже, задържани  за обира на Роженския манастир се сдобиха с присъди,но условни. Подсъдимите са се признали за виновни.  Юксел Митев на 21 години и соченият за тартор - Стефан Матеев на 44 години, както и двете непълнолетни лица са сключили споразумение с Районна прокуратура – Пловдив. Припомняме, че на 18 септември групата нахлу в Роженския манастир, за да търси съкровище и завърза игумена. Предполага се, че обирът е планиран заради стара легенда, според която в манастира е заровено златно съкровище. 

За извършеното от непълнолетните момчета – Гюлтекин и Али са наказани с лишаване от свобода за срок от една година, изпълнението на което е отложено за срок от три години.

Стефан Матеев е признат за виновен по трите му повдигнати обвинения. Съдът наложи най-тежкото от определените за трите престъпления наказание в размер на лишаване от свобода за срок от три години, като отложи  изпълнението на наказанието за срок от пет години. Съдът присъедини към наказанието и глоба в размер на 3000 лева.

За  Юксел Митев е взето наказание от една година условно с три години изпитателен срок.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.Трафикнюз.bg

Коментари към новината

Още новини от Право и ред