Даниела Савеклиева заведе бабите от Скребатно в парламента, ГЕРБ им дари 5 хиляди лева за изгорялото читалище

Даниела Савеклиева заведе бабите от Скребатно в парламента, ГЕРБ им дари 5 хиляди лева за изгорялото читалище

Горда съм да посрещна в Народното събрание пазителите на традициите и гордия български дух. От най-малките до най-възрастните участвате в дейността на читалището. И въпреки сполетялото ви бедствие, само месец по-късно вие отбелязахте достойно 100 годишнината от неговото учредяване. Вашата кауза трябва да бъде кауза на всеки един от нас. Това заяви днес депутатката Даниела Савеклиева при откриването на организираната лично от нея  благотворителна инициатива за събиране на дарения за изгорялото читалище в Скребатно.

 
В парламента  с жители на с. Скребатно представиха  традиционни ръчно изработени изделия на изложба-базар под наслов "Да върнем вярата и духа в Скребатно". Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов обяви, че Парламентарната група на ГЕРБ дарява 5 000 лева на с. Скребатно.
Гостите от Скребатно се срещнаха и с Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Посетителите  благодариха за възможността да представят своите изделия пред народните представители и за помощта, която парламентарната група на ГЕРБ ще окаже на селото за възстановяване на читалището.  

Коментари към новината

Още новини от Общество