Избират най-красивите градинки и дворове в Банско

Избират най-красивите градинки и дворове в Банско

 Община Банско стартира конкурс „Красивите градини на Банско“. Идеята е да се насърчи чувството за естетика при оформянето и поддържането на външните зелени пространства у жителите на града, като предвидената награда е отново цветна - посадъчен материал.

Желаещите да участват трябва да изпратят снимка на поддържана от тях цветна градина или дворно пространство, намиращи се на територията на община Банско. Снимките е необходимо да бъдат изпратени на e-mail : r.tsigoriina@bansko.bg.

Краен срок за желаещите е 30.06.2018 г. След това снимките на всички участници ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на община Банско. Финалните 10 обекта ще бъдат селектирани на база получените харесвания в социалната мрежа, като тричленна комисия ще определи окончателните победители във всяка категория.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до края на месец септември на сайта на общината - www.bansko.bg, както и на фейсбук страницата й.

Награждаването ще се проведе на 5 октомври 2018 година, когато е празникът на град Банско. Направленията, в които могат да участват всички любители-градинари, са три. Първото е за най-красиво оформен двор-градина - на жилище, на фирма, на заведение, на хотел или къща за гости, на детска градина, училище или друга образователна институция, балкон на къща, балкон на хотел, балкон на къща за гости, прилежащо пространство пред жилище, хотел, къща за гости, заведение, офис на фирма, междублоково пространство. Второто направление е за най-цветен балкон, а третото – за най-добре оформена и поддържана тротоарна площ. 

Коментари към новината

Още новини от Общество