На официална пресконференция изпълнителите от първата вечер на “Blagoevgrad Blues&Jazz“ 2019 изразиха своето възхищение от фестивала и от Благоевград

На официална пресконференция изпълнителите от първата вечер на  Blagoevgrad BluesJazz  2019  изразиха своето  възхищение от фестивала и от Благоевград

  На официална пресконференция, днес, звездите от първата вечер на V юбилейно издание на Международния фестивал “Blagoevgrad Blues&Jazz”2019 изразиха своето възхищение и благодариха на Община Благоевград за организацията и за прекрасния фестивал, който се превърна в традиционен. Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова не скри емоцията си от успешния старт на тазгодишното издание на музикалното събитие. „Благодаря на всички артисти, които излязоха на сцената на ДТ „Никола Вапцаров“ снощи и поставихме началото на V юбилейно издание на “Blues&Jazz Festival”, с една много прекрасна изненада, където „Класиката среща джаза“. Имахме възможността да се докоснем до изкуството на прекрасния артист-Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович, които заедно с Камерна опера ни представиха специално написаното произведение „Коло-локо“. За нас беше чест да посрещнем на сцената имена,като Алекс Зографов, Бойко Цветанов и Стоян Бончев. Мисля че всички ние знаем за какви артисти и от каква величина става въпрос. Благодаря, че приеха поканата за участие в нашия фестивал и че с тяхното присъствие и изпълнения успяхме да вдигнем нивото на музикалното събитие, и за това, че си подарихме страхотен подарък за V юбилейно издание на събитието. Благодаря на всички Вас“, каза зам.-кметът Христина Шопова.

 Тя даде думата на изпълнителите, които поставиха изключителен старт на “Blues&Jazz Festival” с прекрасните си изпълнения.

 „Благодаря Ви за поканата и за прекрасната възможност да пеем и музицираме на сцената на Драматичен театър. Бяхме много щастливи, още с получаването на поканата. Чувстваме се прекрасно в Благоевград! Всичко беше идеално организирано. Благодаря за това, че Вашата покана ни даде възможност да направим една нова провокация, която подготвихме специално за Вас, за този концерт“, каза в част от словото си любимият и пръв учител на Борис Христов- Бойко Цветанов.

 Артистът, който представи „Коло-локо“, Деян Гаврич подчерта, че е изключително доволен и благодарен за възможността да свири с Камерна опера- Благоевград.

„Идвам в Благоевград след много години. Много се е променил градът, много е спокоен, усещат се невероятен мир и атмосфера. Благодаря, че ме поканихте. Ние идваме тук с нашите луди идеи, тук се намира балансът между нашите луди идеи и тази спокойна, но духовна атмосфера.Когато говорим за цивилизация, говорим за култура. А вие в Благоевград обръщате внимание на културата. Затова всички трябва да бъдем много благодарни“, отбеляза Маестро Алекс Зографов. Стоян Бончев допълни, че атмосферата на концерта е била великолепна, посрещането-уникално, а публиката и оркестърът на Камерна опера- впечатляващи. „За всичко това много благодарим на домакините от община Благоевград. Вашата пълна зала вчера говори много за града, за организацията на фестивала. Благоевград е оазис на културата и музиката“, допълни още тенорът.

  Фестивалът продължава тази вечер с нощ на блуса. На сцената Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд“ ще отбележат своя 30- годишен юбилей, а Guy Davis ще представи изключително изпълнение за благоевградската публика. Концертите започват в 19.00 часа в зала „Орфей“, парк „Македония“.

Коментари към новината

Още новини от Любопитно