ПГЕЕ- Банско става домакин на Национално състезание

ПГЕЕ- Банско става домакин на Национално състезание

Националното състезание по приложна електроника ще се състои на 11-13 април 2019г. Събитието се организира за осма поредна година от Министерство на образованието и науката, с партньорството на Търговска верига Елимекс, но за първи път то ще се проведе в Банско, под патронажа на кмета на общината Георги Икономов.Тази година в състезанието ще премерят сили участници от 12 професионални гимназии от различни градове в страната пред компетентно жури.

Подготовката в ПГЕЕ  Банско тече с пълна сила. Училището ще участва с два отбора, с ръководител инж. Димитър Денизов, представени от Сиян Питов и Любомира Пчелина - в първа възрастова група. Георги Балев и Мария Колчагова – втора възрастова група, които спечелиха безапелационно всички първи места на Регионалния кръг на състезанието през месец март в Пловдив, изпреварвайки гимназистите от Пловдив, Пазарджик, Петрич, Кърджали, Мадан, Хасково и Карлово.

Домакините са подготвили атрактивна демонстрация на роботи и дронове, с цел ранно професионално ориентиране за децата от община Банско. Инж.Антон Анчев от град Бяла,  ще изнесе публична лекция на тема „Най-новите тенденции в  областта на роботиката и мехатрониката“, а преподавателят по физика Теодосий Теодосиев от Казанлък, наричан „златния“ учител на България, ще представи„Технология на моженето“.

 

Коментари към новината

Още новини от Бизнес