Плащаме до 50 лева без Пин код

Плащаме до 50 лева без Пин код

Mastercard увеличава двойно лимита за безконтактни плащания в България, без да се изисква ПИН. Това ще се случи от 12 април.

Промяната отговаря на нуждите и очакванията на българските потребители. В България има значително увеличение на размера на безконтактните плащания – със 151% през последната година, което е далеч над средното за Европа! Налице е тенденция на постоянно покачване.

„Това е стандартна стъпка в развитието на пазара към въвеждане на иновативни методи на плащане. През годините, безконтактните плащания се превърнаха в съществена част от ежедневието на потребителите, а също и на търговците и банките. Промяната, която въвеждаме, е допълнително доказателство за пазарната зрялост и стандартна еволюционна стъпка към въвеждане на иновативни и безопасни решения за плащане“, коментира мениджърът за България на Mastercard Ваня Манова.

Подходящ за България

От 12.04.2019 притежателите на Mastercard и Maestro ще могат да плащат бързо и удобно до 50 лева, без да въвеждат ПИН код. Средната стойност на една транзакция в България е 58 лева. Новият лимит от 50 лева отразява актуалните финансови потребности на потребителите и показва зрелостта на българския пазар за тази стъпка, посочват от Mastercard.

Развитието на безконтактната технология прави възможно интегрирането й в телефони и часовници, превръщайки ги в дигитални портфейли. Методът на безконтактни плащания в България най-често се използва в търговските вериги, в бензиностанциите, ресторанти, кафенета и заведения за бързо хранене.

Коментари към новината

Още новини от Бизнес