Сериозна активност и в последния ден на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Сериозна активност и в последния ден на кампанията  Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!

И в последния ден на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ жители на областния център се включиха активно и почистиха избрани от тях терени.

Те обхванаха райони както в централна градска част, така и в кварталите.

Кампанията стартира на 6 април и продължи на 7,13 и 14 април. Инициативата, която преминава под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов, привлече стотици поддръжници.

В продължение на два уикенда те активно се включиха в проявата, като почистиха своите дворове, междублокови пространства и избрани от тях терени.

В почистването участваха и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, заедно със заместник-кметовете и представители на общинска администрация.

Тази сутрин заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева и инж. Емилия Тунева, заедно с жители на Благоевград почистиха пространството около езерото на парк „Бачиново“.Учители и родители обхванаха райони около детските заведения в Благоевград. В двора на ДГ „Първи юни“ в квартал „Струмско“ засадиха растителност и пребоядисаха част от съоръженията за игра.

Активно участие взеха и дамите от Съвет на жените, заедни със заместник-кметът Христина Шопова, като благодарение на техния труд, дворът на болницата в Благоевград вече е по-приветливи място.

И през двата уикенда, на различни места в града бяха разположени шатри, на които доброволците получаваха помощни материали за почистване и разсад.

Идеята е кампанията да се превърне в традиционна.

Финал на кампанията ще бъде поставен днес в 16.00 часа на площад „Македония“. Тогава ще бъдат наградени и активни участници в кампанията, които ще получат ваучери за пейки.

Освен награждаването е подготвен и концерт.

В него участие ще вземат Вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ.

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

Събраните отпадъци, оставени до контейнерите, се извозват от „Еко Партърс“ и „Биострой“.

Коментари към новината

Още новини от Общество