Банско закри зимния сезон, кабинката ще работи и през лятото

Банско закри зимния сезон, кабинката ще работи и през лятото

Банско официално закри зимния сезон със състезание на ветераните скиори. С много емоции и спортен хъс  премина градското състезание, а накрая награди раздаде кмета Георги Икономов. Зимният сезон приключва с добри резултати,въпреки опашките на кабинката и протестите на зелените, които се опитаха да компрометират курорта.

 15% ръст на туристите отчетоха този сезон хотелиери и ресторантьори.

Отчетът за изпълнението на туристическата програма на местната администрация за миналата година сочи събран туристически данък за 2017 г. в размер на 900 000 лева, което е с 24 % повече от предходната 2016 г.

"Продължаващата тенденция за ръст в събираемостта на туристическия данък в Банско е резултат от няколко фактора – строга данъчно-финансова дисциплина, активни мерки за изсветляване на туристическия бранш, както и разбира се по-висока посещаемост на курорта”, коментира кметът Георги Икономов.

"Справките в края на сезон 2017/2018 сочат също ръст в броя на посещенията. Отново се регистрира близо 14 % повишение, като най-осезаемо е то при туристите от страната, Русия, Израел и Македония” допълни градоначалникът. А Банско влиза в летния си сезон с богата програма от различни културни мероприятия и фестивали. Амбицията на общината е да превърне курорта в целогодишен, а не само зимен. Затова  кабинката ще работи и през лятото, отново в ски зоната ще има водна пързалка и съоръжения за забавления на туристите.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм