Президентът Румен Радев с визита в Русия през май

БГНЕС
Президентът Румен Радев с визита в Русия през май

 

Визитата на българския президент Румен Радев в Русия се очаква да бъде на 21 и 22 май. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава за ТАСС.
 
Подготовката за визитата продължава, тя ще бъде във връзка с честванията на Дните на славянската писменост и култура, добавиха от "Дондуков" 2.
 

 

"Във времена на конфронтация трябва да се стремим да поддържаме диалога и да снижаваме напрежението", коментира по-рано днес на лекция в УНСС президентът Радев в отговор на въпрос дали сега е моментът да се организира негова визита в Русия.
 
"Българският културен, световен и цивилизационен принос не може да става залог на политически конфликт. Точно във времена на конфронтация ние трябва да поддържаме диалога, трябва да търсим общите интереси в борбата с тероризма и как да снижаваме това напрежение. Така че в тази връзка мисля, че диалогът и каналите за диалог трябва да бъдат запазени. Основната цел на България е постигане на диверсификация - на газови и енергийни доставки като източници и като маршрути. В това отношение ние трябва да правим всичко възможно да получаваме отколкото може повече места и маршрути енергия - това означава по-голяма сигурност, повече опции и по-ниски цени. Затова България трябва да бъде активна в тези дейности", заяви пред студентите държавният глава.Посещението на руския президент Владимир Путин обаче засега само се обсъждало и заради това не можело да се говори за определени дати, уточни президентът.

Коментари към новината

Още новини от Свят