Предадоха на съд садиста, съсякъл котка с брадва

Предадоха на съд садиста, съсякъл котка с брадва

Районна прокуратура – Разлог внесе в съда обвинителен акт срещу П.Г. (на 22 години) от с. Годлево за това,че уби котка с брадва. Младежът се снимал докато убива котето и разпространил съзнателно гадните кадри във фейсбук, горд от постъпката си.

Когато това се случи десетки хора се възмутиха и бяха изпратени над 40 жалби до прокуратурата в Разлог. Така се започна разследването и се стигна до ареста на садиста.

Обвиняемият Г. живее в къща в с. Годлево. В съседство с неговия имот е разположен този на С.Г., която отглеждала котка. Домашното животно обитавало както дома й, така и нейния двор.

Сутринта на 19.03.2019 г. жената заминала за Гърция.

 На същия ден обвиняемият П.Г. бил в двора на къщата, когато забелязал съседската котка, която била на негова територия. Тогава той хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон в режим „запис на видеоклип“, след което поставил апарата на земята. Насочил го по такъв начин, че в обсега на периметъра на заснемането да влиза дървен труп с подпряна на него брадва. Г. оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не успял да стори това, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа. По този начин на животното била причинена открита костна фрактура, като крайникът останал да се държи единствено на неотрязаните кожа и мускул. След нанесения удар котката се отскубнала от обвиняемия Г. и избягала. По-късно животното починало.

При обиск в дома на обвиняемия е открита и марихуана с общо му тегло  1,11 грама.

Предстои делото срещу обвиняемия П.Г. за проявената жестокост спрямо гръбначното животно и причинената му смърт по особено мъчителен начин, както и за незаконното държане на наркотични вещества, да продължи в съда.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред