Структурите на АБВ в Пиринско се вляха в БСП, още от левите партии са дали заявки за връщане в столетницата

Структурите на АБВ в Пиринско се вляха в БСП, още от левите партии са дали заявки за връщане в столетницата

До сега БСП се роеше, днес в Благоевград бе поставено началото на обратния процес от което аз съм много радостна, това заяви лидера на партията Корнелия Нинова и обяви,че 11 от общо 12 организации на АБВ в Пиринско са напуснали и са поискали да се влеят в столетницата. Изпълнителното бюро на БСП проведе разширено изнесено заседание в Благоевград и Нинова обяви,че партията е одобрила процеса на завръщане на бивши партийни членове, а тези които не са били до сега са подали заявление за членство, каза тя.

Имаме подобни заявление за вливане в БСП от още 4-5 областни структури на АБВ, както и от структури на партия „Движение 21 , Партия на зелените  и други, каза още Нинова в Благоевград.

Тя заяви,че не е имала отдавна разговори с ръководството на АБВ, но счита, че  инициативата за подобно завръщане  ще трябва да става отдолу, да идва от енергията и желанието  на хората,а не да седнат лидерите  и да решават на тъмно подобни неща.“Процесът не е еднократен акт и си го обяснявам с това,че хората  разбраха ,че БСП наистина е автентичната лява партия, че не предава хората си и държи на обещанията си, коментира още Нинова. С принци на политика ще се предпазим от лобисти и клиентелисти, каза тя на въпрос дали не се завръщат някои,защото им е замирисало на власт.

АБВ имаше общо 12 структури в Пиринско с членска маса от близо 2 хиляди души. С изключение на организацията в Сандански всички преминават към БСП, декларира вече бившия лидер на петричката организация на АБВ Димитър Атанасов. Той заяви,че всички членове от АБВ са предложили на централното ръководство заедно да се върнат в БСП и да имат общи действия, но и до ден днешен не е получил никаква реакция.

Докато заседанието на бюрото вървеше в Благоевград, от областната структура на АБВ в Хасково се обадиха и заявиха,че и те искат да се върнат в БСП и очакват Корнелия Нинова да посети и тях.

Корнелия Нинова коментира в лично качество и събитията, които стават в дясното пространство и СДС. Аз със съжаление наблюдавам това което става в дясно,защото тези хора остана извън парламента и не са представени парламентарно, а има еавтентични десни хора, идеологически хора,с които разговорите ни винаги са били интересни. Така,че съжалявам за онова което сега наблюдаваме,каза Нинова.  

Коментари към новината

Още новини от Политика