Добрият пример! Млади хора от Брежани грабнаха метлите,чистят си селото

Добрият пример! Млади хора от Брежани грабнаха метлите,чистят си селото

Млади хора, жители на Брежани, започнаха активни съвместни действия за почистване на селото.

„Започваме почистването от домовете си и пред тях. Ако всеки почисти пред дома си, улицата и пространството до него, ако в квартал „ Миньор” ,където има много деца, се направи само един пясъчник…ако почистим и засадим нови цветя пред занемареното ни читалище и в хубавия ни парк, ако възстановим пейките, ако боядисаме парапетите, ако пазим чисто и възпитаваме децата в отношение към общите пространства, ако престанем да хвърляме битови отпадъци и боклуци на нерегламентирани места и в реката, ако, по примера на наша приятелка, превърнем сметищата в цветна градина, всички ние ще живеем в по-красиво и уютно селце”, категорични са организаторите - млади майки и ентусиазирани организатори.

И те започнаха. И заразиха другите. Примерът е добър и искат да го предадат и на децата от детските градини, които също да се включат в засаждането и отглеждането на алея. Освен това ще документират и снимат състоянията на пространствата преди почистването и след това.

На 21 и 22 април, от 14 часа, над 40 жители от селото са заявили, че ще се включат поетапно в почистването на градинката пред читалището и парка, боядисването на оградите и парапетите в центъра, почистването на пространствата около жилищата и домовете, а някои с лични средства ще подпомогнат инициативата.

 

Кметството в Брежани осигурява бои, четки, чували за отпадъци като кметът Благой Стефанов приветства инициативата и благодари на организаторите, които получават подкрепа и от народния представител Стефан Апостолов и кмета на община Симитли Апостол Апостолов 

"Всичко е в наши ръце. Ако желаем, можем да живеем в мръсно и занемарено село, но можем да дадем пример, че селото ни, получило в дар божествена природа, може да бъде чисто и красиво”, казват организаторите. 

 

Нека всички вземем пример от младите в Брежани и изчистим поне пред домовете си за едно по-добро място за живеене и даряване усмивки на децата.

Коментари към новината

Още новини от Общество