Евродепутатът Андрей Новаков представи програма A.L.E.C.O. в Благоевград

Евродепутатът Андрей Новаков представи програма A.L.E.C.O. в Благоевград

Евродепутатът Андрей Новаков представи в Благоевград създадената от него първа българска програма A.L.E.C.O. в Европейския съюз. Пред десетки млади хора в зала "22 септември" увери, че програмата дава шанс на предприемчивите за успешен бизнес.

„След две години труд, след доста перипетии, след опровергаването на много скептици, програмата стартира. Тя насърчава 120 пълнолетни предприемачи, без ограничение във възрастта, да осъществят мечтата си.

Условията са кандидатите да имат стартирал бизнес (самостоятелен или в партньорство) през последните три години, да притежават изпълним бизнес план и обвързващ ангажимент за стартиране на бизнес или вече да са взели участие в „Еразъм за млади предприемачи“, обясни Андрей Новаков.

За целта са предвидени средства за пътни разходи и 1000 евро за всеки от трите месеца престой зад граница. „Може да се пътува до три държави – в Силициевата долина в САЩ, в Сингапур и в Израел", обясни евродепутатът.

Евродепутатът призна, че разчита изцяло на съзнанието на участниците. „Приемете го като инвестиция във вас. Получавате подкрепа, но дали ще успеете зависи от самите вас. Искам да ви дам един съвет – не се подценявайте. Не отстъпвате в нищо на вашите връстници в чужбина.



Не се чувствайте като втора ръка хора, а имайте самочувствие. Удовлетворен съм, че Европейската комисия прие програма, предложена от българин. Евродепутатите идват и си отиват, но остава направеното от тях”, каза на присъстващите в зала "22 септември" Андрей Новаков.

Той не скри емоцията си, че е в града, в който е започнал неговата политическа кариера. 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика