Община Благоевград постави началото на информационна кампания за родителите на бъдещи първокласници

Община Благоевград постави началото на информационна кампания за родителите на бъдещи първокласници

Община Благоевград постави началото на информационна кампания с превантивен характер за запознаване на родители на бъдещи първокласници с техните основни права и задължения, предвидени в Закона за предучилищното и училищно образование, в Закона за закрила на детето и други нормативни документи.

    Отдел ,,Образование” към Община Благоевград получи подкрепа в начинанието от Районна прокуратура – Благоевград, в лицето на заместник- административния ръководител на РП – Елица Калпачка.

     На първата родителска среща присъстваха родители на деца, посещаващи ДГ № 11 ,,Здравец”, които ще бъдат първокласници през учебната 2018-2019 година. Прокурор Калпачка обърна внимание на родителите, че освен да спазват отговорностите си, най-важното е, да обгрижват деца си с много любов и внимание, за да им подсигурят по-добро бъдеще.

На срещата бяха разяснени и промените в предстоящата кампания за кандидатстване за първи клас в общинските училища на територията на Община Благоевград. Симона Митова – началник отдел ,,Образование” отговори на въпроси на родителите, във връзка с районирането и сроковете за подаване на документите. Тя прие отправената покана за предстоящото тържество за връчване на удостоверенията за завършена образователна степен от децата, посещаващи ДГ № 11 ,,Здравец”, което ще се проведе на 29.05.2018 година в залата на Историческия музей - Благоевград.

Коментари към новината

Още новини от Общество