Доброволци от ВМРО почистиха двора на детска ясла в Благоевград

Доброволци от ВМРО почистиха двора на детска ясла в Благоевград

В квартал „Еленово” – Благоевград, младежките организации „Иван Караджов” и „Георги Настев” към ВМРО-БНД от града, окосиха и почистиха тревните площи на детска ясла № 12 „Кокиче”.  Яслата се намира в жилищни блоковете  № 7 и № 164 на квартала. Детското заведение е с 6 групи за 120 деца.

Доброволците от ВМРО бяха се снабдили с бензинова косачка, както и с класическите метални коси с помощта, на които големия двор бе окосен идеално, а после и изчистен. Служител на Община Благоевград, който присъстваше на мероприятието каза ,че веднага след това действие, двора на яслата ще бъде обработен срещу кърлежи и други опасни насекоми.

Председателят на младежката организация „Георги Настев” Николай Танчев, каза ,че това е само малка част от програмата „Зелено родолюбие” на ВМРО, а председателя на м.о."Ив.Караджов" Вангел Тодоров сподели – „Следващата ни стъпка ще е почистване, освежаване с боя и ремонт на люлките на най-голямата детска площадка в кв. „Еленово” зад 8 СОУ ”Арсени Костенцев”, до блок № 36., като предварително ще уведомим и получим разрешение от Община Благоевград. По този начин искаме да покажем на обществеността на Благоевград , че няма непреодолими препятствия, когато сме заедно или с други думи да припомним крилатата фраза написана на Народното събрание на Република България, която е вдъхновявала предците ни, а именно  - „Съединението прави силата!”.”.  

Коментари към новината

Още новини от Политика