Министър Нанков в Благоевград: ГКПП-Клепало при Струмяни готово до 2 години

Министър Нанков в Благоевград:  ГКПП-Клепало при Струмяни готово до 2 години

Около 9,10 май  стартира строителството на 19 км. трасе до ГКПП-Клепало, това е най-новия пункт, който ще свързва България с Македония при община Струмяни.  Новината съобщи в Благоевград министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Този граничен пункт е мечта на местните жители  от 30 години и сега най-после ще стане факт.

„Очакваме в края на  2020 година пункта Клепало да бъде отворен и да заработи, каза министър Нанков.. Той ще свързва община Струмяни с община Берово от Македония. Срокът е съвсем реален, а пункта е необходим,защото 100 км. сега няма пункт от ГКПП-Логодаш до ГКПП-Златарево, а Клепало ще бъде точно по средата и ще доведе до развитието на туризма и региона, уточни още министър Нанков.

Относно учредяването на  водните асоциации в областите, министър Нанков, каза че е оптимист, там където  няма, да се проведат нови консултации и заседания между общините и да се стигне до формирането на асоциции,защото сам чрез еврофинансирането ще може да се обнови ВИК инфраструктурата.

Благоевградска област е  една от тези, които няма, сега ще се прави втори опит за учредяването и. От 14 общини, само Кресна и Сандански отказаха да се присъединят, но като че ли има промяна и в тяхното становище, уточни Нанков.

Коментари към новината

Още новини от Общество