Заваляха оставки от екипите на загубилите кметове в Благоевград и Банско,чиновници треперят

Заваляха оставки от екипите на загубилите кметове в Благоевград и Банско,чиновници треперят

Започна масово подаване на оставки от заместник кметове и ръководители на дирекции в общините Благоевград и Банско. Това се случва след изборите в двете общини където досегашните управници от ГЕРБ загубиха постовете си.

В Благоевград оставки депозират заместник-кметовете от екипа на Атанас Камбитов, директора на правната дирекция. Очакват се и още оставки.

В Банско се случва същото, тръгват си  двамата заместник-кметове, началник отдел „Хуманитарни дейности“,  главен експерт в отдел „Култура“,  експерт в отдел „Обществени поръчки и проекти“.  

Служителите в община Благоевград са по работните си места, но признават,че се страхуват за бъдещето си.  В Благоевград едни реват направо, а други още не могат да асимилират какво е станало. Има и трета категория, такива които търсят вече връзки с новия управник, за да оцелеят.   

Новият кмет Румен Томов  няколко пъти повтори публично,че няма намерение да прави политически уволнения,но това ще стане ясно след като той влезе в общината на 11 ноември, когато е клетвата.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество