4 сгради санират в Разлог с над 1 млн.лева

4  сгради санират в Разлог с над 1 млн.лева

Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог направи символична първа копка по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – първа група” (СС "Предел" - ул. "Опълченска" 2, СС "Блок Гоце Делчев"- ул. "Гоце Делчев" 1, СС "Голак" - ул. "Христо Ботев" 10, СС "Старата Аптека" - ул. "Христо Ботев" 9)“. Събитието се състоя пред блок на ул. „Гоце Делчев” № 1 в град Разлог.

Присъстваха д-р Мария Копанарова  - Председател на ОбС – Разлог, представители на сдруженията на собствениците на четирите блока, представители на фирмите изпълнители, служители на Общинска администрация – Разлог, жители и гости на града.

 

По проекта ще се изпълнят строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, ще бъде осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение, ще бъдат изпълнени и други мерки набелязани при извършения енергиен одит на сградите. Основна цел на проекта е да се достигане по-висок клас на енергопотребление във всяка една от многофамилните жилищни сгради,  да бъдат намалени разходите за енергийно потребление и емисиите на парникови газове в Разлог. Очаква се да се осигури по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда.

Общата стойност на проекта е 1 081 575.45 лв., финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Коментари към новината

Още новини от Общество