Ат.Камбитов подаде сигнал срещу кмета Румен Томов

Ат.Камбитов подаде сигнал срещу кмета Румен Томов

Бившият градоначалник на Благоевград Атанас Камбитов е подал сигнал в Общинската избирателна комисия за нарушение във връзка с това, че кметът Румен Томов не е излязъл от търговките си дружества и не ги е заличил от Търговския регистър.

Сигналът е публикуван дословно на фейсбук страницата от Камбитов. Това означава, че до няколко дни ще трябва да има заседание на ОИК ,която да се произнесе по казуса.

А ето и сигнала:

СИГНАЛ

От Атанас Станкев Камбитов

Относно: Предсрочно прекратяване на правомощията на Кмета на община Благоевград
Основание: чл. 42, ал. 1, т. 5 от ЗМСМА

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
При извършена от мен справка в електронната система на АВ – Търговски регистър, установих, че Кметът на община Благоевград, г-н Румен Томов, понастоящем е вписан като Едноличен търговец с фирма ЕТ „РУМЕН ТОМОВ – АЛМА-ЕМ“, с ЕИК 030423586, със седалище и адрес на управление: гр. Благоевград, ул. „Братя Дерменджиеви“ №9. Горното представлява нарушение на императивната разпоредба на чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА, и е основание за предсрочно прекратяване на правомощията на г-н Томов като Кмет на общината. Обстоятелствата, че г-н Томов е сключил сделка за продажба на Търговското си предприятие и е прехвърлил същото в полза на сина си на 27.11.2019 година не санира извършеното нарушение, тъй като ЕТ „Румен Томов – АЛМА-ЕМ‘, с ЕИК 030423586, не е заличен от Търговския регистър и към момента продължава да бъде вписан и като търговец по смисъла на ТЗ. Правоприемникът на г-н Томов е регистриран като отделен ЕТ, с нов ЕИК, а Кмета на община Благоевград не е поискал от ТР заличаването му като търговец в законоустановения срок до 04.12.2019 г.
В горния смисъл е трайната съдебна практика , дадена в Решение №13689 от 15.10.2019 г. по адм. д. № 8387/2019 г. на Върховния административен съд и др.
Моля да извършите необходимата проверка и с оглед правомощията си да постановите решение, с което да прекратите предсрочно правомощията на Кмета на Община Благоевград, със законните последици от това.

Приложение: Разпечатка от интернет сайта на АВ – Търговски регистър

****
Много ми е интересно да чуя коментарите на всички, които плюеха срещу мен - дали и как същите ще защитят г-н Томов? Интересно ми е да разбера и позицията на същите членове на ОИК, които преди месец гласуваха за отстраняването ми.

Българският народ е мъдър и е казал: „С твоите камъни, по твоята глава“ и „Който гроб копае другиму …. „

Коментари към новината

Още новини от Политика