Фестивалът на занаятите приключи успешно,спечели си стотици фенове

Фестивалът на занаятите приключи успешно,спечели  си стотици фенове

        Първото издание на „Занаят фест“ в Благоевград привлече десетки жители и гости на града на площад „Македония”.  Началото поставиха талантите от Фолклорна група „Надежда” и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Пиринска китка” към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, които представиха богат репертоар от музикални изпълнения.

 „Благодарим на Община Благоевград, че дава шанс да се презентират стари занаяти, които възпитават в любов към българското, към това, което ни отличава от останалите“, заявиха участниците във феста. 

В седем шатри посетителите могат да усетят творческата атмосфера и да се докоснат до изкуството и дарбата на майсторите. Деца и възрастни имат възможност да научат повече за стари занаяти като калоферската дантела, звънчарството, грънчарството, тъкачеството, пчеларството, дърворезбата и направата на народни инструменти.  „Занаят фест“ показва и изработка на различни накити от миналото на народа, на модели, направени по старинна технология - посребрени накити за народни носии - пендари, пафти, нагръдници.

Коментари към новината

Още новини от Любопитно