Главна прокуратура влезе в Басейнова дирекция-Благоевград

Главна прокуратура влезе  в Басейнова дирекция-Благоевград

Служители на Главна прокуратура и разследващи полицаи  влязоха в Басейнова дирекция“Западнобеломорски район“-БЛагоевград във вторник сутринта.

Те бяха с часове в кабинета на директора Радослав Георгиев. Направи се изземване на документи от институцията свързани с  разрешителните за водовземането и ползването на водите от язовир Студена,Перник. Ще се проверява дали има заповеди и документи, в които е отразено  пренасочване на  водни ресурси към други населени места и промишлени потребители, както и дали е имало незаконосъобразно разходване на водата. Ще се търси отговор и кои са контролирали и следяли нивото на водата в язовира,както и как са подавани данни към МОСВ,както и прогнозите за валежи.

 

Припомняме,че  делото бе образувано в края на месец декември. Предмет на разследване са действия или бездействия на длъжностни лица във „ВиК-Перник“ ООД, Община Перник, Областна администрация и Басейнова дирекция-Благоевград.

Извършват се интензивни процесуално – следствени действия на място, разпитват се свидетели. Басейновата дирекция в Благоевград отговаря за язовир Студена, дирекцията разполага със 7 инспектори. Те  трябва да контролират и отговарят за цялата територия, която обхваща дирекцията.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред