Бунт на ГКПП-Кулата, тираджии блокираха за кратко трафика

Бунт на ГКПП-Кулата, тираджии блокираха за кратко трафика

Тираджии изнервени от дългото чакане на ГКПП-Кулата организираха спонтанен протест и блокираха за кратко пункта в неделя. Малко преди обяд няколко шофьори паркирали напряко тировете и не пропускали никакъв трафик.  Протестът е бил овладян след преговори с тях от страна на граничния пункт и шофьорите са преустановили бунта.

Проблемът с километричните опашки и чакането с часове на Кулата е от близо месец. Основна причина за бавното преминаване е ремонта на пункта, единия кантар не работи, само два обслужват трафика. Но забавянето се задълбочи още след като се наложиха крути мерки заради коронавируса. На пункта се мери температура и всеки шофьор, който влиза от Гърция и е бил в Италия попълва анкетна карта. Освен това автобуси и камиони се проверяват и за нелегални мигранти. Всичко това доведе до по-бавното преминаване през ГКПП-Кулата-Промахон. Дни наред се вият опашки и за влизане в страната и за излизане. Тираджиите коментират, че се чака минимум по 4-5 часа.

Преди два дни тираджията  от Сандански Валери Андреев и синът му  отишли на пункта да търсят сметка на граничните власти за бавенето. Но срещнал грубо отношение, а граничен полицай ги ударил с палка през ръцете. Заради това те са подали сигнал за лошо отношение. Случаят се проверява.

Но изнервените водачи днес организирано блокираха за кратко трафика през Кулата, за да покажат,че и те могат да противодействат на бавната работа.

Коментари към новината

Още новини от Общество