Премиерът на Хърватска прояви интерес към Благоевград на форум в Загреб

Премиерът на Хърватска прояви интерес към Благоевград на форум в Загреб

    Премиерът на Република  Хърватска Андрей Пленкович посети щанда на Благоевград по време на изложение в Загреб по повод председателството на България на Съвета на ЕС.  Той проряви интерес, като лично кметът д-р Атанас Камбитов му представи града.

  Събитието бе открито от посланика на България в Р Хърватска Таня Димитрова, която обърна специално внимание на Благоевград в своето приветствие.

  „Ден на България” в Загреб  събра щандове, представящи градове от България и Хърватска. Материалите, с които се презентира Благоевград привлякоха интереса на туристи от различни краища на света.

  Вниманието на стотици жители и гости на Загреб  бе силно привлечено от ансамбъл „Пирин” и Биг-бенд Благоевград.

  Бурните аплодисменти върнаха благоевградския ансамбъл няколко поредни пъти на сцената.  Кметът д-р Атанас Камбитов получи специални поздравления от официални лица, както и гости на Загреб за начина , по който развива Благоевград и запазва неговата културна идентичност.  Официални гости на събитието бяха ръководителят на председателството на ЕК в Загреб  - Бранко Баричевич, ръководителят на председателството на ЕП в Загреб – Виолета Станичич, външният министър, д-р Мате Гранич- съветник на президента, председателя на офиса на ЕК и председателя на офиса на ЕП, председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков.

  Събитието представлява част от програмата на Посолството на република България в Загреб. То е организирано съвместно с представителствата на ЕК и ЕП в Република Хърватска.

  Финалът бе поставен от Биг-бенд Блгоевград с изпълнения на гласовитата солистка Христина Палева. В сърцето на Загреб всички се хванаха на българско хоро.

Коментари към новината

Още новини от Общество