Кмет държи в кабинета си сметачна машина-антика

снимки Пирин нюз
снимки Пирин нюз

Кметовете обичат да държат обичани вещи в кабинетите и по тях  лесно може  да се разбере хобито ,колекционерската им страст  и  светогледа им.

В няколко поредни статии ще ви разкажем за кабинетите на градоначалниците от региона. Сега ви представяме управника на гоцеделчевкото село Брезница Иса Сакали.

Той има изчистен и в абсолютно работен порядък кабинет. В него няма нищо излишно и натруфено. Но въпреки това има вещ, която издава страстите на кмета.

На видно място той държи една уникална сметачна машина  антика. Тя е от 1946 година, но все още работи.  Човекът я намерил преди години в склад, подготвена за изхвърляне. Взел я, излъскал я и сега не крие,че тя е любимата му вещ в кабинета.

Признава,че доста ценители на антиките са му предлагали пари да я купят,но той казва,че за нищо не света не би я продал. Сакали  има афинитет към техниката, преди да стане кмет професията му и бизнеса му е свързат с ел.техниката .

Целият кабинет на Сакали е обзаведен от  мебели , които са произведени от местни фирми, така че който и да влезе той им прави реклама, а така и на селото.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество