Камбитов даде старт на дейностите по благоустрояване на улица „Марица“

Камбитов даде старт на дейностите по благоустрояване на улица  Марица

Кметът д-р Атанас Камбитов постави символично начало на дейностите за  обновяване на улица „Марица“ в Благоевград. Официални  гости на събитието бяха евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС Радослав Тасков, заместник- кметовете Христина Шопова, инж. Емилия Тунева, Зорница Кралева, Иво Николов, представители на общинска и областна администрация, екипът по проекта, граждани.

„Стана традиция представители на Европейския парламент да присъстват на първите копки по проекти в Благоевград. Вярвам, че това ще продължава и занапред. Реализираме поредния обект по проект Благоустрояване на градската среда. Само преди няколко дни направихме първа копка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и на сградата на Община Благоевград. Така ще бъде до края на есента, до момента, в който обхванем заложените 44 млн.  лева по Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът предвижда и подмяна на водопровод и канализация. Това е много важно, защото жителите в района постоянно имат проблем заради аварии на ВиК мрежата. След ремонтните дейности, улицата ще придобие съвременен изглед  и ще бъде по-комфортно за хората“, каза кметът Камбитов и пожела строителите да се справят качествено и в срок.

Обектът „Благоустрояване на улица „Марица“ в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов” е част от мащабния проект „Благоустрояване на градска среда“ , съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 13 149 400.31 лв, а стойността на обекта е 1 827 857,43 лв

Предвиждат се обновяване на надземната и подземна улична инфраструктура, създаване на комфорт при пътуването и добро отводняване на улицата, подобряване на сигурността, безопасността и енергийната ефективност чрез ремонтиране на тротоарните настилки и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление, освобождаване на зони за паркиране за жителите и гостите на Благоевград, облагородяване на зелените площи.

Преди първата копка бе проведена и междинна пресконференция по проекта.

Коментари към новината

Още новини от Бизнес