6 години затвор за крадец грабил от църква и гробище в Сандански

6 години затвор за крадец грабил от църква и гробище в Сандански

Шест години „лишаване от свобода“ за рецидивист, обвинен от Районна прокуратура – Сандански за извършени от него кражби от гробищен парк и параклис в Сандански.
 
Съдът призна за виновен подсъдимия С. Й. от Плевен и той ще излежи присъдата при първоначален строг режим. 26-годишният мъж е с тежко съдебно минало, с множество осъждания, като е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“ за умишлени престъпления от общ характер.

На 26 януари мъжът рецидивистът отишъл в гробищния парк на Сандански, където проникнал в обществената тоалетна и с кирка извадил алуминиевия профил на вратата. От помещението той взел две врати, прозорец и други метални профили на обща стойност 538.38 лв.

След няколко дни С. Й. извършил друга кражба. Късно през нощта на 31 януари той разбил с арматурна пръчка двата катинара на входната врата на параклиса „Св. Св. Козма и Дамян“, който се намира на партерния етаж на МБАЛ „Югозападна“ в курортния град. От металната каса за дарения на храма взел 28 лева на монети.

Делото е преминало при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият е признал вината си. Първоначалното наказание от девет години „лишаване от свобода“ е редуцирано с 1/3. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест.
 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред