Полицейска кола катастрофира при гонка в Благоевград

Полицейска кола катастрофира при гонка в Благоевград

Полицейски патрул към 01 РУП-Благоевград се на тресе в предната шофьорска врата на лек автомобил марка "Мазда",докато преследва друг автомобил.  Пътният инцидент стана снощи около 22:00 часа на ул.Славянска в Благоевград, а снимки бяха разпространени във фейсбук.

Полицейският автомобил преследвал друг автомобил, който лъкатуши по „Славянска”. Водачът му, след като вижда полицаите, дава пълна газ, потегляйки с бясна скорост в посока Югозападния университет. Полицаите тръгват да го гонят.

На „Т”-образното кръстовище обаче от улица „Шар планина” излиза лек автомобил „Мазда 3”, който отнема предимството на полицейския автомобил. Без спирачен път той се врязва в лявата предна врата на „Мазда”-та. Водачът на патрулката, който е на 29 години се удря във волана, а колегата му в предното стъкло.

Водачът на преследвания автомобил е избягал, но полицаите са видели регистрационния му номер. Работата по случая продължава, водачът му се установява. Двамата полицаи - на 29 и 39 години, са прегледани в МБАЛ-Благоевград, направеният скенер не е установил травми и са освободени.

Водачът на "Мазда"-а, отнел предимството на полицаите, също не е пострадал. На местопроизшествието пристигат две патрулки на „Пътна полиция”, двата катастрофирали автомобила са избутани от осеяното със стъкла кръстовище, за да не пречат на движението.

От удара са нанесени материални щети на двата автомобила.

 Снимките от катастрофата бяха качени във фейсбук групата I see you КАТ Благоевград, където стотици посетители на социалната мрежа коментираха пътния инцидент

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред