Леки присъди за опасни шофьори, причинили катастрофа, при която загинаха двама студенти

Леки  присъди за опасни шофьори,  причинили катастрофа, при която загинаха двама студенти

Осъдителни леки  присъди получиха шофьори, причинили ПТП, при което загинаха двама студенти. Единият водач бил дрогиран, а другия управлявал неизправен камион.

Около 23 ч. на 2 септември 2015 г., на третокласен път ГКПП – Златарево – гр.Петрич, М. З. управлявал лек автомобил „Фолксваген” след употреба на наркотично вещество – кокаин. Движел се в посока с. Първомай – Петрич с превишена скорост от 120 км./ч., при максимално разрешена скорост от 90 км./ч. Заедно с него в колата се возили двама студенти.

В близост до ханче „Сондата“ лекият автомобил се ударил в задната част на движещия се пред него товарен автомобил „Камаз“, управляван от П. Д. В хода разследването е било установено, че камионът бил технически неизправен, а именно с неработещи задни габаритни и стоп светлини, светлина за осветяване на задната табела с регистрационен номер, както и с липсващи светлоотразители.

При възникналото в резултат от действията на шофьорите ПТП загинали двама студенти, пътували в лекия автомобил.

На двамата водачи са наложени ефективни наказания. М.З. е осъден да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години при първоначален „общ“ режим. Той е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от пет години. Осъдителната присъда за П.Д. е три години „лишаване от свобода“ и забрана да шофира за пет години.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.
 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред