При зрелищна акция арестуваха шефа на КАТ-Благоевград и найа-малко още петима

При зрелищна акция арестуваха шефа на КАТ-Благоевград и найа-малко още петима

Шефът на КАТ-Благоевград  Данаил Стоицов бе арестуван днес по обяд при зрелищна акция  на“ Вътрешна сигурност“ и ДАНС , Националната следствена служба и Икономическа полиция под ръководството на Специализираната прокуратура. Задържани бяха и най-малко петима служители на КАТ, както и цивилни, които са изпълнявали ролята на посредници в престъпна схема за регистрациии на автомобили. Арестите станаха в сградата на КАТ. Извършени бяха  обиски в кабинетите им.  Засега официална информация няма, но се твърди,че задържаните са участвали в схема за уреждане на бързи номера и регистрации на нови коли. Схемата е следната –плаща се на посредник, който регистрира автомобил по бърза процедура, след като се отчита с пари по всички нива в КАТ. Така срещу суми от 50 до 100 лева се получават хубави номера на колите и регистрация без чакане в рамките на час-два. А за обикновните граждани регстрациите понякога стават и за дни.

По тази схема се обслужват и всички  местни автокъщи. Те си плащат на посредниците и клиентите им си получават новозакупените коли с регистрация и номера за два часа.

 Сред арестуваните е и бивш служител на КАТ, който е пенсионер Никола Доганджийски, за който се твърди,че е бил един от големите посредници.

„Невинен съм, аз се чуствам изкупителна жертва, не зная за никаква подобна схема да съществува в КАТ-Благоевград ,познавам много хора, но това не означава,че влизах в схеми с тях. Това изявление направи пред медиите шефа на КАТ Данаил Стоицов в момент, когато бе изваден с белезници и започна обиск на личния му автомобил Шкода. Стоицов намекна,че е жертва на тези, които регистрират коли. Той бе видимо доста притеснен . Очакват се още арести.

Акцията последва месец и половина след големите арести в ДАИ-Благоевград.  Тогава бяха задържани 10 служители и обвинени в корупция и рекет на транспортни фирми.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред