Кметът Атанас Камбитов за изпадането на ОФК“Пирин: Загубихме битката, но не и войната

Кметът Атанас Камбитов за изпадането на ОФК Пирин: Загубихме битката, но не и войната

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов провокиран от многобройните коментари за изпадането на ОФК“Пирин“ направи изявление по този повод във фейсбук:

Изчаках търпеливо, почти денонощие, преди да коментирам ситуацията с ОФК „Пирин“ и изпадането на отбора в „Б“ група. Няма да бъда многословен, нито ще оправдавам някого, нито ще обвинявам….
Ще кажа само едно - Община Благоевград направи и невъзможното тимът да остане в „А“ група. От 2011 година насам „Пирин“ получава финансова подкрепа от Общината. Ще припомня сезон 2014/2015 г, когато „Пирин“ триумфира и намери своето място в първа лига. Излишно е да коментирам пътя, който бе извървян до тази победа. Отборът като общински нееднократно получаваше и логистична, и морална подкрепа. Разбира се, през всичките тези години, винаги имаше недоволни, които хвърляха обвинения върху принципала т. е. Община Благоевград, защото обикновено човек, прехвърляйки отговорността, оставя своите ръце „чисти“. Не смятам да анализирам подобно поведение… всеки сам може да направи своите изводи... Ще кажа само едно – загубата на ОФК „Пирин“ е загуба за всички нас. Това обаче е загуба на битка, не на войната. Община Благоевград, аз като кмет, ще продължим да подкрепяме отбора, ръководството и момчетата на терена. Това може да направи всеки един, който обича футбола, който обича Благоевград и всеки, който не чака победата наготово, а се бори за нея

Коментари към новината

Още новини от Общество