Общински съвет - Банско одобри предаването на публичните ВиК активи за управление от Асоциацията по В и К

Общински съвет - Банско одобри предаването на публичните ВиК активи за управление от Асоциацията по В и К

На проведеното заседание на Общински съвет Банско, бе взето решение за предаване на публичните В и К активи, собственост на община Банско, за управление от Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „В и К – Благоевград” ЕООД. В изпълнение на разпоредбите на Закона за водите, асоциацията обединява активите на всички общини, а „В и К – Благоевград” ЕООД оперира с тях.

 

Съветниците одобриха закупуването на дрегер апарат за нуждите на РУ „Полиция” – гр. Банско. Тестерът освен да измерва нивото на алкохол, ще може да засича употребата на наркотични вещества с оглед на зачестилите случаи на шофиране в упоено състояние. 

 

Гласуван бе Годишният план на дейностите през 2018 г. за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците на територията на община Банско. Планът е съгласуван с началника на Регионалното управление по образованието – г-н Ивайло Златанов и разпределя дейностите и задачите, свързани с осигуряването на подходяща физическа, психологическа и социална среда за развитието на децата и техните способности в съответствие с индивидуалните потребности. Извършване на оценка на риска от обучителни затруднения на децата на 5 и 6 годишна възраст, организиране на консултации, оказване на логопедична, педагогическа и психологическа подкрепа за преодоляване на трудностите в обучението, разработване на индивидуални учебни планове и програми за децата със специални образователни потребности, са част от одобрените мерки за подкрепа на личностното развитие при подрастващите.

 

По предложение на кмета Георги Икономов, съветниците дадоха своето съгласие за дофинансиране на участието на НУ „Св. Паисий Хилендарски” в международния турнир „Математика без граници”. Турнирът ще се проведе в гр. Несебър през месец юни, като учениците ще училището ще участва с един отбор за математическа щафета и с един индивидуален участник. На турнира се очаква да се включат близо 1000 състезатели и 400 отбора от Австралия, Киргизстан, Виетнам, Иран, Нигерия и много други.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество