Деца превзеха кметството в Симитли

Деца превзеха кметството в Симитли

Отново дама седна на кметския стол на 1-ви юни. По традиция на 1-ви юни в Община Симитли власт имат децата. Кмет на общината стана Християна Арнаутска, а Апостол Апостолов символично предаде властта на малките и връчи на своя приемник ключа на общината. Той заръча на малките управленци на днешния ден да споделят своите тревоги и да дадат своите идеи за развитие и модернизиране на Симитли. „Винаги сте добре дошли при нас, да се посъветвате, да решим проблем, който имате, защото вие сте бъдещето на нашата община”, каза Апостолов.

Заместник - кмет по икономиката и стопанската дейност бе Милен Златев, зам.- кмет по социални и хуманитарни дейности – Радина Ангелова, технически сътрудник – секретар –Йорданка Докузова, директор на дирекция “Местни приходи и общинска собственост” – Валентина Ангелова, началник отдел “ Подготовка и управление на проекти” – Мирослава Айкова, директор на дирекция “Финансово-счетоводно обслужване и управление на човешки ресурси” – Симона Данаилова, председател на общински съвет – Михаил Шопов, технически сътрудник- ОбС – Мария-Магдалена Кьосева, главен специалист образование – Паолина Митева, главен експерт “Екология” –Илияна Стойчева, ръководител звено ”ЗСУ” –Наско Достинов. Всички те се запознаха с работата на държавния служител и се учиха как се изработват голяма част от документите. Първата работа на новите управленци бе да съставят заповед, с която да намалят часовете на своите приятели от СУ“Св.Св.Кирил и Методий“ в Симитли по повод днешния празник.

Детският парламент заедно откри празненствата по случай 1-ви юни. Новите служители на общинска администрация в един глас с децата на площада рецитираха стихотворението „Аз съм българче”.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество