Благоевградчани откриха летния сезон в Гърция,шезлонгите 3 евро, водата безплатна,морето чисто

Благоевградчани откриха летния сезон в Гърция,шезлонгите 3 евро, водата безплатна,морето чисто

Благоевградчани откриха летния сезон в Гърция. Хиляди в съботния слънчев ден поеха към Бяло море. За късмет, на Кулата-Промахон не се стигна до огромни опашки в съботния ден, въпреки ремонтите,които гърците започнаха на моста  точно на старта на сезона.  Но тапата е налице и тепърва там предстои да има голямо напрежение. Проблемът е,че половината мост е затворен и целия  трафик от Кулата влиза в едно платно по средата на моста, а на Промахон  автомобили и автобуси преминават на едно платно, тировете на друго. За да се стигне до пункта обаче автобусите трябва да направят труден завой и  през един малък отвор в оградата  да преминат и стигнат до кабинките за гранична проверка.

Но, така са го измислили гърците, недоумяват шофьорите.

А иначе в Гърция сезона бе открит със стари цени. Шезлонгите на плажовете  в Северна Гърция се дават за ден срещу едно кафе или 3 евро, а водата пак е безплатна.  Най-евтините нощувки през юни са 35 евро, а през юли ще бъдат 40 евро за двойна стая.  Най-евтиния обяд почва от 7 евро.  Порция цаца сервирана на плажа е 3 евро, картофките са на същата цена. На плажовете масово обслужват ученици от Гърция,които работят през лятото срещу 500-600 евро. Има и доста места –хотели,ресторанти и плажни ивици стопанисвани от българи за сезона. Те са взели под аренда гръцките имоти, казват,че са доволни,въпреки високите данъци,които плащат около 32%.    

По северните плажове на Гърция най-много са българите, сърбите, македонците, румънците, а от тази година и унгарците са направили доста резервации.

Нова мода сред нашенци пък е да си правят моминските партита на плажовете за което гърците пари не търсят, плащат се само напитките.

Юни по прогнози се очаква да е доста топъл и слънчев, така че и еднодневните турове до Бяло море от Благоевград  тръгват с пълна сила. Срещу 25 лева ден на море пълнят плажовете на гърците.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм