Антимафиоти щурмуваха къщи в Пиринско в търсене на контрабандни цигари

Антимафиоти щурмуваха къщи в Пиринско в търсене на контрабандни цигари

Антимафиоти от Благоевград реализираха специализирана операция срещу разпространението на цигари без бандерол. Едновременно са атакувани къщи в градове и села от целия регион. Претърсван са адреси на известни пласьори на контрабандни цигари и тютюн. Регионът придоби слава на един от районите където се продават най-големи количества цигари без бандерол.

 В хода на операцията  антимафиотите се натъкнаха на цигари укрити на невероятни места- в кофи за боклук, в електрическа табла и други.

А ето и данните от акцията:

            - В къща, намираща се в гр. Кресна, собственост на Я.Й. (32 г.), е открита чанта, съдържаща ситно нарязан тютюн, с бруто тегло 525 грама.

            - В метална кофа за боклук и зад външно ел. табло, намиращи се на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Благоевград, е открит и иззет 1,506 кг нарязан тютюн.

            - В тревните площи в близост до магазин за бира и безалкохолни напитки, намиращ се в с. Струмяни, са открити 10 кутии с цигари без бандерол – общо 100 къса.

            -  В къща в гр. Благоевград, собственост на Е.Х. (60 г.) от същия град са открити и иззети общо 98 кутии без бандерол – общо 1960 къса.

            - На улица в гр. Благоевград, в резултат на проверка на А.Б (68 г.) от гр. Благоевград, са открити и иззети 10 кутии без бандерол – общо 200 къса.

            - В изграден тайник в личния автомобил на А.Ч. (39 г.) от с. Краище, са намерени и иззети общо 2 200 къса цигари без бандерол. В дома на същия, са открити още 800 къса цигари.

            - В   частен   имот   в   с. Краище,    собственост   на Н.Б. (50 г.), са открити общо

174 700 къса цигари без бандерол.

В частен дом в гр. Разлог, обитаван от М.К. (26 г.) са открити 1 400 къса цигари без бандерол.

В частен дом в с. Елешница, обитавани от К.К. (58 г.) и П.К. (61 г.) са открити 19 800 къса цигари без бандерол.

Срещу всички са образувани дознания.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред