11-годишно момченце се удави в река Струма пред очите на сестра си

снимки Надежда Ковачева
11-годишно момченце се удави в река Струма пред очите на сестра си

11-годишно  момче се удави пред очите на сестра си във водите на река Струма. Инцидентът стана в събота ,в късния следобяд. Светлин Аспарухов ,сестричката му и още едно момиченце решили да плажуват на брега на река Струма, в района на Кресна. Децата били на гости при роднини в града, а иначе са от село Микрево. Трите деца влезли в реката ,но Светлин изведнъж потънал и почнал да вика за помощ, момчето обаче потънало за секунди пред очите на сестра си.

Детето веднага съобщило на роднините си от ромската махала в града, а те се обадили в полицията. Веднага е била организирана акция по издирването. В нея за броени часове се включиха близо 60 души.Наблизо имало учение на БЧК и всички участници започнали издирване на брега и във водата, в акцията се включили и рафтъри, които бивакуват наблизо.Детето е открито в неделя сутринта от  водолази дошли от столицата.

Тялото на детето е намерено на 300 метра от мястото където потънало. Там се получавало водовъртеж и водата е дълбока около 2 метра, а  температурата е  16 градуса. Река Струма по това време на годината е  пълноводна ,бърза и опасна. Въпреки това деца от махалите по поречието често се къпят в топлите дни , оставени без родителски надзор. 

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред