5-годишни присъди и 50 хл.лв.глоба за трафиканти на дрога

5-годишни присъди и 50 хл.лв.глоба за трафиканти на дрога

Апелативният специализиран наказателен съд наложи 5-годишни ефективни присъди и глоба от 50 000 и 15 000 лв. на две лица за трафик на хероин от Гърция към България, които първоинстанционният съд призна за невиновни. В същото време втората инстанция потвърди 4-годишната присъда „Лишаване от свобода“ на третия подсъдим по делото.

Трафикантите са задържани на ГКПП „Кулата“ преди около 6 г., след като в единия от двата автомобила, с които пътували от гръцкия град Серес, са били намерени 2.226 кг хероин. Наркотикът бил поставен в акумулатора на една от колите. За целта в кожуха на батерията бил поставен по-малък акумулатор, а оставащата кухина послужила за тайник.

За да не будят съмнения у митничарите, трафикантите решили колата, с която превозвали наркотика през границата да такси. За целта още в Гърция акумулаторът с дрогата – първоначално качен на другата кола, бил прехвърлен на таксито. Обратната размяна трябвало да стане в Сандански.

Разследващите имали информация за предстоящия нелегален внос на високорисков наркотик, следили активната комуникация на трафикантите със СРС и при пристигането им на граничния пункт ги подложили на щателна проверка.

Освен затвор и глоби за трафикантите Апелативният специализиран наказателен съд присъди и отнемане на двата автомобила, използвани за пренасянето на наркотици в полза на държавата.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред