Пълен обрат с оставката на социалния министър Петков

снимка БТВ
Пълен обрат с оставката на социалния министър Петков

Премиерът Бойко Борисов връща на поста социалния министър Бисер Петков, след като вчера прие оставката му.

„Сутринта му казах да отива на работа, да си продължава дейността”, каза министър-председателят, който уточни, че отхвърля подадената оставка.

„Вчера водихме едно дълго съвещание със социалния министър, с финансовия, здравния и зададох елементарния въпрос: Как, при положение че с 80 милиона повече от бюджета на данъкоплатците са дадени тази година, има това недоволство и всеки ден с един повече с палаткови лагери? Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими по 300 милиона повече на година”, поясни Борисов.

„В същото време г-жа Манолова казва, че проектозаконът ѝ не изисква повече пари. Затова сутринта на Бисер Петков му казах да отива на работа”, заяви премиерът.

„Оставям го да работим, щом това е министърът, който им харесва”, каза Борисов. След като министърът остава, се надявам повече да няма палаткови лагери, каза още Борисов. 

„Щом казват, че дори не става въпрос и за пари, да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас”, отбеляза премиерът.

„Тези палаткови лагери стоят от седмици и досега не съм чул някой да каже: Този министър ще ни реши въпроса. А това, че лагерите ставаха все повече, означава, че не го решава. Искам да видя сега откъде идва тази задача към тях”, допълни Борисов. БТВ

 

Коментари към новината

Още новини от Политика