Кмет и депутат на Рамазан Байрам в Долно Осеново

Кмет и депутат на Рамазан Байрам в Долно Осеново

Село Долно Осеново отпразнува най- големия си празник с голяма веселба под дъжда. Единственото мюсюлманско село в симитлийска община отпразнува Рамазан Байрам, така както много малко места могат да го направят. Десетки гости и местни се събраха на площада в Долно Осеново, като не се уплашиха нито за миг от дъжда,който не спира вече цяла седмица във високопланинското село. Програмата, подготвена от малките жители на селото, малки танцьори от Детска градина „Здравец”, показа на публиката талант и артистичност.

Танци на най-популярните денс хитове и фолклорни изпълнения имаше на площада пред многобройната публика. Млади моми, невести, баби се хванаха на дългото хоро на площада. Тази година общинското ръководство заедно с кмета на селото Бисер Сегменов предпочетоха да вложат парите за голяма празнична програма в облагородяване на селото, но въпреки това веселбата не беше малка, като местният клавирист Дзанката не спираше да свири и пее за всички празнуващи.

Празникът с местните споделиха общинският кмет Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов.

Кметът Апостолов поздрави всички празнуващи, пожела им да са живи и здрави, да запазят вярата в доброто, да си дадат и вземат прошка, да продължават да са верни приятели и да не се предават пред нищо.

Коментари към новината

Още новини от Общество