Хиляди купонясваха на наградите на БГ-радио в Благоевград

Хиляди купонясваха на наградите на БГ-радио в Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри  шесто поредно издание на Годишните награди на БГ Радио в Благоевград. Той не скри удовлетворението си от съвместната работа с организаторите от БГ Радио и добрите постигнати резултати. „Когато, преди няколко години с БГ Радио решихме церемонията да бъде в Благоевград, беше като на шега. Сега церемониите се броят и на двете ръце-шесто поредно издание. Ако преди това, въпросът беше "къде" и "кога", сега е само "кога". Благодаря на всички, които сте тук! Благоевград Ви обича, а всички ние обичаме българската музика“, каза кметът д-р Камбитов.

Парк „Македония“ отново събра десетки хиляди почитатели на българската музика, публика, идваща от цялата страна за да чуе и види своя любим изпълнител и да  го подкрепи.

За доброто настроение на публиката, преди старта на церемонията се погрижиха малките музиканти, представители на музикално студио „Фа диез“ и „Престо“.

    За първи път бе присъдена награда "Град- посланик на българската музика", която бе връчена на кмета на Благоевград.

 Д-р  Атанас Камбитов, заедно с Поли Генова връчиха приза в категория „БГ Видеоклип" за песента" Гълъбо" на режисьорите  Стефка Николова и Васил Стефанов.

Песента" Гълъбо" на Миро бе отличена  в категория „ БГ песен“.

   Ключов  момент в церемонията бе връчването на почетна награда на композитора, написал едни от най-красивите български песни – Тончо Русев. Специално за него на сцената в Благоевград на Годишни Музикални Награди на БГ Радио за първи път се качи Васил Найденов.

 В номинациите за „БГ текст“ за статуетката се пребори песента "Гълъбо" с текст на Вида Пиронкова, а в категория „БГ албум“ награда получи "Знам" на Любо Киров. За „БГ изпълнител“, слушателите на Бг Радио избраха Криско, те гласуваха и за Дара в категория „БГ изпълнителка“. На сцената на БГ Радио, се качиха и Pavell&Venci Venc', които грабнаха приза  в  категория „БГ дуо/трио“.    Статуетката в категория „БГ група“ бе връчена на "СкандаУ" .

  Слушателите на най- българското радио отредихс  Папи Ханс с песента "Кекс" за победител в категория „БГ дебют“.

 Специалната награда на БГ Радио- БГ посланик получи забележителният български хор "Мистерията на българските гласове". Рок легендите от Ахат, изпълниха хита "Черна овца", след като взеха статуетката в категория "БГ Вдъхновение".

          NOVA телевизия ще излъчи церемонията по раздаване на Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 на 17 юни /неделя/ в 22:30 часа.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Любопитно