Съдят земеделка опитала да точи европари с „виртуални“ зайци

Съдят земеделка опитала да точи европари с  виртуални  зайци

Прокуратурата в Благоевград обвини столичанка, излъгала с фалшиви документи ДФ "Земеделие",че отглежда зайци в землището на село Бунцево.

На съд е предадена Т. П. за извършено от нея престъпление, свързано с неправомерно източване на европейски средства.

На 24 юли 2015 година обвиняемата подала в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ в Благоевград заявление като бенефициент, земеделски производител – физическо лице, по Програма за развитие на селските райони. Тя се възползвала по програмата за стартова помощ за млади земеделски стопани, обясниха от прокуратурата.

Във въпросните документи Теодора представила неверни сведения, като декларирала, че започнала фактическото отглеждане на животни в животновъден обект, в наета с договор за аренда земеделска в село Бунцево. В бизнес плана към заявлението било посочено – „стопанска сграда за отглеждане на зайци“, а в таблица относно налични животни – 106 броя зайкини-майки.

В действителност обаче в обекта нямало нито стопанска сграда, нито необходимия брой и вид животни.

С действията си обвиняемата Петрова целяла да получи парични средства – безвъзмездна финансова помощ от Европейския земеделски фонд да развитие на селските райони.

Това не е първия подобен случай в Бунцево. Там хората вече разказват вицове за еврозайци, как при проверки едни  същи животни се местят от стопанство в стопанство ,за да се отчитат налични бройки. А всъщност в целия район има не повече от 100 заека.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред