Да помогнем! Онкологията в Благоевград набира средства за апарат за лечение на кожен рак

Да помогнем! Онкологията в Благоевград набира средства   за апарат за лечение на кожен рак

Благоевградската онкология изпадна в затруднение, няма средства за нов апарат за лечение на кожен рак. Затова обяви кампания по набиране на средства, което ще даде шанс на болните за качествено лечение. 

Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” ЕООД, Благоевград обслужва пациенти с онкологични заболявания от Благоевградска, Кюстендилска и Пернишка области.

За лечението на пациенти с кожен рак, болницата има нужда от закупването на  комбиниран апарат за дълбока и повърхностна Rо терапия. Наличната апаратура е морално остаряла и дефектирана. По тази причина се налага да изпращаме пациентите си, повече от 500 души, в болници в София. Това са хора на по 70-80 годишна възраст, които освен пътуване трябва и да престояват, в рамките на цял месец, в столицата, за да проведат правилно своето лечение. В много случаи тези пациенти изпитват затруднения, в това число и финансови, за да си позволят едно такова разкарване.

Молбата ни към Вас е да ни подкрепите финансово за закупуване на нова апаратура за дълбока и повърхностна Rо терапия, което не е по силите на лечебното заведение.

Необходимата сума е в размер на 800 000 лв.

 

         Банковата сметка на СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД, Благоевград е:

BG11SOMB91301013959201, Общинска банка.

 

         Колективът на болницата, изказва предварително признателност към всички, които ще се включат в тази благородна кампания.

Коментари към новината

Още новини от Здраве