Откриха летния сезон на Бъндеришка поляна

Откриха летния сезон на Бъндеришка поляна

В събота стартира официално летния сезон на Бъндеришка поляна.  Заработи кабинковия лифт, а поляната на Бъндерица е превърната в огромно място за спорт и атрактивни забавления.

Монтирани са надуваеми замъци за най-малките, катерачни стени  с осигурителни въжета, информираха от дружеството, което е концесионер на ски зоната над Банско.

Най-дългата водна пързалка в Европа отново посреща туристи. Най-дългата в света се намира в САЩ. Тази в Банско е с над 400 метра дължина и ще покачва адреналина на посетителите в подножието на най-високите върхове на Пирин. Предвидени са съблекални и кърпи за гостите. Ако туристите предпочитат да не се мокрят, могат да се насочат към пързалката с гумени шейни, където пътечката за скиори ще ги качи до началото на улея, по който се спуска с гума и каска, които се получават на място.

Освен това гостите могат да наемат велосипеди за разходки в планината или да премерят сили на мини голф или мини футболното игрище.

На 1620 метра надморска височина всички могат да се насладят на чистия въздух и природата, далеч от жегата на града и навалицата на морето - с разходка до Байкушевата мура, до Рибно езеро или пък с изкачване на връх Вихрен. Изборът на маршрути и спортни дейности в Пирин е почти неограничен, но всеки трябва да е подготвен и екипиран за преходите.

 

Коментари към новината

Още новини от Туризъм