Тази вечер почина внезапно проф.Божидар Димитров

Тази вечер почина внезапно проф.Божидар Димитров

Бившият шеф на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров почина на 72 години. Той се намирал пред блока, в който живее, когато изведнъж се хванал за гърдите и паднал, разказват близки пред "24 часа". Известният учен е чакал дъщеря си Мария, която днес има рожден ден и трябвало да празнуват заедно.

През март 2017 г. Божидар Димитров бе приет в болница със съмнение за инфаркт, след като се е почувствал зле и припаднал, припомня изданието, за което професорът е писал статии.

Първоначално за смъртта на известния историк и общественик стана ясно от съобщение на министър-председателя Бойко Борисов в неговата фейсбук страница. Той написа: "Изказвам съболезнования на близките и семейството на Божидар Димитров. Почивай в мир, приятелю! Поклон".

"Загубихме един голям българин. Сърдечни съболезнования на семейството и близките на Божидар Димитров. Почивай в мир, приятелю!", написа от своя страна във Фейсбук заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Коментари към новината

Още новини от Общество