Студенти от специалност „Съвременна хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ показаха танцовите си умения на гала концерт в София

Студенти от специалност  Съвременна хореография  в ЮЗУ  Неофит Рилски  показаха танцовите си умения на гала концерт в София

Студентите от специалност „Съвременна хореография“ бяха гости на гала концерта, посветен на 10-годишния юбилей на Международния младежки фестивал „Музите”, който се проведе в голямата зала на Руския културно-информационен център в София. Студентите от Югозападния университет впечатлиха публиката с отлична хореография и блестящо изпълнение, и получиха дипломи за творчески успехи от директора на Руския културно-информационен център – Павел Журавльов.

Освен концерт, домакините бяха подготвили и фотоизложба, показваща участниците в Международния младежки фестивал „Музите“. Във фотосите бяха включени и студентите от специалност „Съвременна хореография“, които вече трета година участват във фестивала и са носители на много награди. Автор на фотоизложбата е Венци Кръстев.

След откриването на фотоизложбата беше представена и новата книга на проф.д.изк. Анелия Янева – „Хореографска композиция в балетни творби“, в която са поместени снимки от участията на нейните студенти в различни танцови изяви.

Коментари към новината

Още новини от Любопитно