Прокуратурата в Благоевград вече има автомобил оборудван за спецразследвания

Прокуратурата в Благоевград вече има автомобил оборудван за спецразследвания

След проведена обществена поръчка, през м. май 2018 г. e доставена  за нуждите на  окръжна прокуратура в Благоевград специализиран автомобил за разследване.

Той е  „Фолксваген Транспортер“, с повишена проходимост /4х4/, оборудван с необходимата криминалистична техника за провеждане на начални действия по разследването, на мястото на произшествие. Освен работни места за следователи и експерт – криминалисти, автомобилите са снабдени с необходимата фотографска техника, средства за осветяване с автономно захранване, комплекти за изземване на следи и веществени доказателства и др.

Заедно с наличните вече специализирани автомобили в Националната следствена служба, понастоящем Прокуратурата на Република България разполага с общо 14 такива мобилни центъра, разпределени в страната. В окръжните прокуратури те са в състава на следствените отдели, с готовност за незабавна реакция при необходимост от извършване на действия по разследването „на терен“. Целта е прокуратурата да разполага със самостоятелен капацитет за разследване, който да се ползва основно в случаите на тежки криминални престъпления, аварии, пътнотранспортни произшествия и др.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред