Съдят Пульо от Петрич, убил съседа си заради кавга за детска топка

Съдят Пульо от Петрич, убил съседа си заради кавга за детска топка

Близо четири години след убийство разиграло се в Петрич , окръжната прокуратура внесе обвинителен акт срещу извършителя с прякор Пульо.

Обвиняемият Б.К., известен с прякора „Пульо“, живял заедно със семейството си в къща в т.н. „Шекер махала“ в гр. Петрич. В непосредствена близост до тях се намирал изкупвателен пункт за отпадъци от черни и цветни метали.

На 31.05.2014 г. децата на съседите му играели с топка на улицата, като по случайност тя попаднала в двора на къщата на обвиняемия К. Той започнал да псува децата, което на свой ред предизвикало словесен спор с майката на едно от момчетата. В него се включили и други техни роднини. Те се държали агресивно и нападателно, започнали да хвърлят бутилки и камъни към къщата на Б.К. Той се притеснил и уплашил от създалата се ситуация.

Последвало сбиване между участниците в конфликта. Обвиняемият успял да отбие няколко удара и да премине през портала на пункта, където се оказал изправен срещу С.М. Желязната врата се затворила след тях и те останали сами. Б.К. държал в дясната си ръка парче от дървена дръжка на вила, а в лявата – сабя. Той започнал да бие физически по-слабия М., който го призовавал да престане. Обвиняемият замахнал и му нанесъл удар с дръжката в лявата част на лицето и още няколко в областта на главата. След това пострадалият паднал на земята и останал да лежи без видими признаци на живот.

След тези действия обвиняемият отишъл в районното полицейско управление и разказал за случая, като заявил, че може да е убил С.М.

Въпреки оказаната лекарска помощ, на 10.06.2014 г пострадалият е починал. От заключението на съдебно-медицинската експертиза се установява, че в резултат на нанесените удари в главата на мъжа при инцидента се е стигнало до многофрагментно счупване с разместване на костните фрагменти, довело до разхерметизиране на черепната кутия. Това създало обективна възможност за развитие на менингит, станал непосредствена причина за смъртта на С.М.

Предстои делото да продължи в съда.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред