Започна жътвата на канабис, арестувани са двама плантатори

Започна  жътвата на канабис, арестувани са двама плантатори

Канабисовата жътва стартира, полицията в Пиринско е на крак и всеки ден обикаля местности и имоти в улов на наркоплантатори. Вчера  служители на сектор „ПКП“ и 02  РУ-Благоевград са  извършили  проверка в местността „Ридо“, землище на с.Железница, общ.Симитли, при която в заградено място в близост до река „Стара река“ са намерени засети около 60 бр. тревисти растения, реагиращи положително на канабис. На място е заловен и плантатора -А.Т./28г./ от гр.Симитли, като същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

Проверка е извършена и на имот  в с.Катунци, общ.Сандански. В двора на къщата,  обитавана от В.Е./31г./  са намерени и иззети засадени около 21 бр. тревисти растения, а в дома са намерени  около 21,65 грама суха, тревиста маса, реагиращи положително на канабис. В.Е. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. И по двата случая е образувано досъдебно производство.

Марихуаната  се превърна в традиционен поминък за  стотици хора от региона, въпреки  че има десетки осъдени и влезли в затвора за дрогата. Плантаторите стават все по-изобретателни,казват полицаите, които обаче признават,че често работят по сигнали. Предстои хеликоптер да заснеме скритите площи с канабис в планината.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред