След години чакане, стартира мегапроектът за градски парк на Петрич

След години чакане,  стартира мегапроектът за градски парк на Петрич

След години на съдебни битки, имотни преобразувания и други процедури, в Петрич най-после стартира дългоочаквания мегапроект за градски парк за близо 4 млн.лева.

Кметът Димитър Бръчков обяви, че проблемите със съседните имоти са преодолени.

В единия случай с имотът на бившето танково поделение, който стана частна собственост при предишното управление, вече е приключена процедурата по преотреждане, същата процедура върви и за другия съседен имот, този на ГПУ – Петрич.

Третият имот, който е на Министерство на правосъдието с площ от 7 дка, има положително решение да бъде придобит в собственост на Община Петрич и по-късно също преотреден.

За терена от близо 54 дка, отреден за градски парк, придобит безвъзмездно в собственост на Общината, вече е налице и разрешително за строеж, респективно започва изпълнението на СМР по проекта. „Това е голямата новина - след години на очакване, съдебни саги и извървяване на процедури, в Петрич започва изграждането на парк. Имаме и избран изпълнител – фирма „Обединение БГ – КО - Петрич ДЗЗД”, обобщи кметът Димитър Бръчков. 

Той  припомни, че през м. април, миналата година, МРРБ одобрява проектното предложение на Община Петрич за изграждането на градски парк. Финансирането идва по ОП „Региони в растеж”2014-2020 г. Общата прогнозна стойност на финансирането по проекта е в размер на 3 726 000 лв., без ДДС, които са 100 % безвъзмездна финансова помощ. „Смея да твърдя, че поправихме всички допуснати грешки преди нас и спазихме процедурата, за да няма спънки пред този проект, касаещ градската инфраструктура”, подчерта кметът.

 

Коментари към новината

Още новини от Бизнес