Човекът-амфибия Яне Петков отново ще плува в Охридското езеро за рекорд на Гинес

Човекът-амфибия Яне Петков отново ще плува в Охридското езеро за рекорд на Гинес

Яне Петков, познат като Човекът-амфибия ще направи опит за рекорд на Гинес, плувайки в Охридското езеро със завързани ръце и крака, в чувал. Това съобщи Евгени Илиев, един от организаторите на събитието, което ще се проведе на 24 юли.

 Петков е получил подкрепа  от Община Петрич и кметът Димитър Бръчков, както и от сдружение Национален съюз „Спорт и сигурност”.

„Заминаваме за Охрид, защото искаме да подобрим рекорда, поставен от индиеца Гопал Карди. През 2013 година той успява да преплува около 3071 метра в Индийският океан с вързани ръце и крака. Идеята на Яне Петков е да подобри този рекорд, като освен, че ще е със завързани крайници, той ще бъде и в чувал“, разказаха от екипа на Петков.

За Яне Петков не е новост да преплува Охридското езеро вързан, но е изминал около 2300 метра, а сега ще трябва да плува над 3071 метра, ако иска да подобри рекорда.

От днес до 24 юли Петков започва тренировки в Охрид, а самото плуване ще бъде на 24 юли.
Яне Петков е 64 годишен, той е родом от Сандански,  вегетарианец, последовател на Петър Дънов, бивш състезател по плуване и водно спасяване.От години плува вързан в чувал. 

Коментари към новината

Още новини от Любопитно